رازهای ست کردن رنگ لباس که حتما باید بدانید
در دنیای مد دستورالعملها و قوانین مختلفی وجود دارد که میتوانند به شما کمک کنند تا استایل خودتان را شیکتر و از نظر رنگ منسجمتر کنید. دو تا از این قوانین که بسیار محبوب هستند، قانون سه رنگ و چرخه رنگ نام دارند. اگرچه هیچگاه نمیتوان یک قانون مطلق برای همهی استایلها و لباسها در نظر گرفت، اما این قوانین چارچوب مفیدی برای دستیابی به ظاهری زیبا و هماهنگ به ما میدهند. در این مقاله، قصد داریم تا بدانیم چگونه لباس ست کنیم، چرخه رنگ لباس چیست و ترکیب رنگ لباس چگونه باید باشد. فرقی نمیکند که آیا به مد علاقهمندید و به دنبال ایده جدید برای استایلتان میگردید یا فقط میخواهید لباسهایتان را خیلی راحت و بدون دردسر باهم ست کنید، این مقاله نکات بسیار مفیدی برای شما دارد.
آشنایی با قانون سه رنگ
قانون سه رنگ اساسا به ترکیب بیش از سه رنگ در یک استایل اشاره دارد. اگرچه این قانون یک قانون مطلق نیست، اما چارچوب خوبی است که کمک میکند یک استایل با هارمونی رنگهای زیبا ایجاد کنید. این قانون برای افرادی مناسب است که از ست کردن لباسهای رنگارنگ میترسند و معمولا رنگهای بیدردسری مانند مشکی و کرم میپوشند. اما قانون سه رنگ دقیقا چگونه به ما در ست کردن لباس کمک میکند؟
استثنائات قانون سه رنگ
برای درک کامل قانون سه رنگ، لازم است پیش از هر چیزی یک استثنایی را بدانید. در این قانون مشکی و سفید جز رنگها به حساب نمیآیند. به این معنا که شما میتوانید آزادانه عناصر مشکی و سفید را در استایل خود بگنجانید و باید آنها را به عنوان عناصر خنثی در نظر بگیرید.
علاوه بر این، لباسهای طرحدار با بیش از سه رنگ میتوانند به عنوان نقطه کانونی استایل شما عمل کنند و سایر عناصر پشتیبانی باید در طیف همین سه رنگ باشند. برای مثال اگر یک مانتو طرحداری میپوشید که سه رنگ مختلف دارد، شلوار، کفش یا شالتان باید با همان سه رنگ مانتو منطبق باشند. این تکنیک باعث میشود تا نه تنها یک الگوی طرح دار را در استایل خود بگنجانید، بلکه استایلی منسجم و جذاب خواهید داشت.
مثالهایی از ست کردن رنگها با قانون سه رنگ
برای درک بهتر از نحوه اعمال قانون سه رنگ در لباسهای واقعی، اجازه دهید چند مثال را با هم تجزیه و تحلیل کنیم. به یاد داشته باشید، مد باید سرگرم کننده باشد، بنابراین این نمونهها را تنها به عنوان تعدادی استایل الهام بخش در نظر بگیرید، نه الگو!
یک استایل ساده و شیکی را تصور کنید که تنها شامل شلوار مشکی، ژاکت خاکستری، کت جین و تی شرت سفید میشود. در نگاه اول، ممکن است به نظر برسد که این مجموعه از محدودیت سه رنگ فراتر رفته است. اما فراموش نکنید که مشکی و سفید در قانون سه رنگ جز رنگهای اصلی به شمار نمیروند. در واقع ما تنها با دو رنگ سروکار داریم (خاکستری و جین). این استایل علاوه بر اینکه از نظر رنگ شیک و منسجم است، بلکه بدون زحمت و بیدردسر هم ست میشود.
ست کردن لباسهای تک رنگ و استایلهایی که تنها شامل دو رنگ هستند نیز میتوانند از قانون سه رنگ پیروی کنند. برای جذابتر کردن چنین استایلهایی کافی است آگاهانه رنگ سومی نیز به آن اضافه کنید تا استایلتان زیبایی بصری بیشتری پیدا کند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید مانتو سرمهای را با کفشهای قرمز بپوشید، کافی است یک کیف بژ (به عنوان رنگ سوم) به استایلتان اضافه کنید تا همچنان قانون سه رنگ برقرار باشد.
ست کردن رنگهای خنثی
رنگهای خنثی، مانند سیاه، سفید و کرم، نقشی حیاتی در ترکیب لباس دارند. در حالی که این رنگها در محدودهی رنگهای اصلی به حساب نمیآیند، اما همچنان جز پایههای محکم قانون سه رنگ هستند و به ایجاد یک ظاهر کلی منسجم کمک میکنند. شاید بپرسید ست لباس رنگ کرم به چه صورت است؟ در حقیقت با استفاده از رنگهای خنثی مانند کرم، شما میتوانید استایل خود را حتی قویتر کنید و یک هارمونی خاصی به استایل خود بدهید. برای مثال، یک بلوز سفید، شلوار مشکی و یک کت کرم، این قدرت را دارد تا تعادل کاملی بین رنگهای خنثی و سایر رنگها ایجاد کند.
ست کردن لباسهای طرحدار
لباسهای طرحدار فرصت فوق العادهای هستند تا رنگهای بیشتری را به استایل خود وارد کنید. در ست کردن چنین لباسهایی تنها کافی است به این نکته توجه داشته باشید که لباس طرحدار شما کانون رنگهاست و سایر اجزای استایلتان باید در محدوده رنگهای باشد که در لباس طرحدارتان وجود دارد. به عنوان مثال، یک پیراهن گلدار پر برق و برق را میتوان با اکسسوریهایی که در طیف رنگی پیراهن وجود دارد مانند سبز و صورتی ست کرد.
ست کردم لباس با چرخه رنگ
قانون سه رنگ به ما میگوید که بهتر است که در استایلمان از سه رنگ استفاده مختلف استفاده کنیم. اما ممکن است حالا در ذهنتان این سوال ایجاد شود که چه رنگ لباس هایی با هم ست میشوند؟ جای نگرانی نیست که چرخه رنگ جواب این سوال را میدهد.
چرخه رنگ یا دایره رنگ یک نمودار دایرهای است که روابط بین رنگهای مختلف را نشان میدهد. اولین بار چرخه رنگ توسط آیزاک نیوتن در کتاب Opticks و در سال 1704 ایجاد شد که شامل هفت رنگ نامتقارن قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش بود. اما در سال 1810، یوهان ولفگانگ فون گوته یک چرخه رنگ متقارن با تنها شش رنگ (همان رنگها به جز نیلی) ایجاد کرد که بسیار نزدیک به چرخه رنگی است که امروزه استفاده میکنیم. این چرخه در صنعت هنر و مد بسیار کاربردی است و بسیاری از هنرمندان از آن استفاده میکنند تا بتوانند طرحهای رنگی زیبا ایجاد کنند.
رنگهای اولیه، ثانویه و ثالثیه چیست؟
چرخه رنگ شامل سه رنگ اصلی میشود. در مدل سنتی RYB، رنگهای اولیه قرمز، زرد و آبی هستند و با ترکیب کردن این رنگهای اصلی، رنگهای ثانویه ایجاد میشود: سبز، نارنجی و بنفش. در نهایت با مخلوط کردن یک رنگ اصلی و یک رنگ ثانویه، رنگهای ثالثیه را خواهیم داشت: سرخابی (قرمز-بنفش)، سرخابی (قرمز-نارنجی)، کهربایی (زرد-نارنجی)، چارتری (زرد-سبز)، سبز آبی (آبی-سبز) و بنفش (آبی-بنفش).
تئوری رنگ چیست؟
تئوری رنگ مجموعهای از دستورالعملها برای ترکیب رنگهاست که به دوتا از این تئوریها در ادامه اشاره میکنیم:
1. هارمونی رنگ: هارمونی رنگی، جفت رنگهایی را توصیف میکند که چشمنواز هستند و حس نظم بصری را ایجاد میکنند. برای ایجاد هارمونی رنگی باید از رنگهای مکمل و مشابه استفاده شود زیرا این رنگها عموماً یک هماهنگی خاصی به استایل میدهند.
2. دمای رنگ: دمای رنگ با دو گروه رنگهای گرم (مرتبط با غروب خورشید و نور روز) و رنگهای سرد (مرتبط با هوای ابری) سروکار دارد. ترکیب کردن رنگهای گرم و سرد نیز میتواند به شما کمک کند تا استایل زیبایی داشته باشید.
چگونه لباسها را با استفاده از چرخه رنگ ست کنیم؟
درک تئوری رنگهای پایه برای ترکیب و ست کردن لباسهایتان بسیار کاربردی است. اما چرخه رنگ ست لباس نکاتی دارد که حتما باید به آنها اشاره کنیم:
1. با رنگهای مشابه شروع کنید. رنگهای مشابه در چرخه رنگ در کنار یکدیگر قرار دارند و یک رنگ مشترک دارند. وقتی چنین رنگهایی را با هم ست میکنید، یک هارمونی رنگی زیبایی به استایل شما میبخشد. برای مثال فرض کنید یک لباس با رنگ آبی آسمانی انتخاب کردید. حالا کافی است در چرخه رنگ، ببینید رنگ آبی در کجا قرار دارد. آبی آسمانی بین آبی و بنفش قرار دارد. حالا باید روی چرخه کمی بگردید و رنگ بعدی یا قبلی آن را انتخاب کنید. به این صورت شما استایلی با رنگهای ظریف و ملیح خواهید داشت که طیف رنگی نزدیکی بهم دارند.
2. از رنگهای مکمل استفاده کنید. رنگهای مکمل به رنگهایی گفته میشود که در چرخه رنگ، مقابل یکدیگر قرار دارند. ست کردن چنین رنگهایی، یک تضاد زیبایی به استایلتان میدهد.
3. از اکسسوریهایی استفاده کنید که با استایل اصلیتان همخوانی ندارند! اگر دوست دارید یک استایل تک رنگ داشته باشید، فقط کافی است کیف و کفش یا کمربند خود را از یک رنگ دیگر انتخاب کنید تا از یکنواختی خارج شوید.
4. رنگهای خنثی را با هم ست کنید. رنگهای خنثی پایهای عالی برای کار با رنگهای روشنتر هستند. رنگهای خنثی مانند قهوهای، مشکی، آبی سرمهای و سفید تقریباً همیشه با سایر رنگها به خوبی ست میشوند، بنابراین از پوشیدن شلوار مشکی با کفشهای قهوهای نترسید.
5. جین را به عنوان رنگ خنثی بپوشید. به این معنا که میتوانید جین را با هر رنگ دیگری (از جمله آبی) ترکیب کنید. سادهترین راه برای ترکیب جین، استفاده از سایههایی از رنگ جین است که شبیه به یکدیگر هستند اما به اندازه کافی متفاوت هستند که ظاهر شما را خیلی یکنواخت و تکراری نکنند. سعی کنید شلوار جین آبی متوسط را با یک پیراهن جین روشن یا تیره ست کنید.
6. کمد خود را با توجه به چرخه رنگ مرتب کنید. با دستهبندی کمد خود بر اساس رنگ، فرآیند انتخاب لباس آسانتر خواهد بود و راحتتر میتوانید آنچه را که به دنبالش هستید پیدا کنید. حتی به شما این امکان را میدهد تا لباسی که میخواهید بپوشید را بردارید و آن را در کنار سایر لباسهای داخل کمد نگه دارید. به این شکل میتوانید ببینید کدام رنگها با هم ترکیب میشود.
سخن آخر
قانون 3 رنگ و تئوریهای چرخه رنگ، فرمولهای رنگ عملی و کاربردی هستند که به شما کمک میکنند تا یک استایل شیک و بدون دردسر را با هم ست کنید. این قوانین به کسانی که میخواهند از پوشیدن لباسهای تک رنگ و خسته کننده اجتناب کنند یا در مورد ترکیب رنگها اطلاع کافی ندارند، راهنماییهای ارزشمندی ارائه میدهد. البته نباید فراموش کنید که مد و فشن کاملا شخصی و سلیقهای است و نمیتوان هر استایلی را در یک چارچوب خاص قرار داد. با این حال، با این قوانین میتوانید به راحتی ظاهری شیک و منسجم ایجاد کنید و در عین حال استایل منحصربفردی را داشته باشید.